Volg ons via
 
 

Wassen kan echt stukken goedkoper!

Goedkoop wassen | besparen op wasmiddel, water en electra met deze wastips

Vind jij ook dat wasmiddelen zo duur zijn? Dan is dit een hele goede tip om goedkoop te wassen!

Een liter A-merk vloeibaar wasmidddel kost om en nabij Euro 3,30. Een goedkoop fosfaat-vrije allesreiniger kost slechts 50 Eurocent. En geloof mij. Het wast net zo schoon!

Daarnaast geldt voor veel mensen dat ze vaker teveel gebruiken dan nodig is. De aangegeven hoeveelheid wasmiddel kan vaak met minstens 1/3 verminderd worden. Reken dan maar uit hoeveel liters je jaarlijks kan bezuinigen maal de prijs per liter!

Verder kun je kledingstukken best vaker dan één keer dragen. Dit geldt uiteraard niet voor ondergoed! Hang je kleding na het dragen netjes op een hanger en laat het luchten.

Wassen doe je eigenlijk alleen met een volle machine. Voor kleine huishoudens is dit niet altijd handig. Als je dan wat bewuster met de "kleine wasjes"-knop omgaat, bespaar je gelijk op water en electra. En dat spaart naast je geld ook het millieu.

Heb jij goede tips om geld te besparen bij het wassen? Voeg je tips dan hieronder toe als reactie.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Edwin (Gast)
Geplaatst op 06-10-2014 om 23:02

De grootste  kosten  zitten in het  verwarmen van het water in de was automaat. Stel dat het  20 liter is  van 30 naar  60 graden verwarmen.  1 liter  1  graat verwarmen is   1.000  calorie  Dus   20  Liter   30 graden verwarmen   kost  heel veel  energie.  Mijn idee is   om  GELIJK   WARM  water  in de wasautomaat  te  doen .

Billy (Gast)
Geplaatst op 31-05-2011 om 13:32

Voor de was:
Ik gebruik alleen maar Ariel, maar wel de helft van wat er op de verpakking staat aangegeven door het volgende te doen:

Witte was: 2 eetlepels soda toevoegen aan was op 40 of 50 graden.
donkere/gekleurde was: 1 eetlepel soda en halve wasbol azijn toevoegen (zijn kan bovenop vloeibare wasmiddel in de bol) . Op 15, 30 of 40 graden.
Vlekken evt. beetje inwrijven met groene zeep. Grasvlekken even insprayen met spiritus en daarna inwrijven met groene zeep. Extreme viezigheid een nachtje voorweken in een soda sopje, volgende dag met de was meedraaien zoals hierboven genoemd.
Scheelt veel wasmiddel, beter voor milieu, en super schone en frisse was. Super tegen vieze luchtjes en vlekken.

Ook voor de vaat: breek je vaatwasblokjes doormidden en was op 30 of 40 graden je vieze vaat helemaal schoon. Gebruik per keer een half blokje en schep een eetlepel soda in het putje van de vaatwasser. Geen aluminium in de vaatwasser doen; soda 'vreet' aluminium 'aan'.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-01-2007
Hits: 30452
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
goedkoop wassen, bezuinigen, besparen, wasmiddel, milieu, bezuinigen op de was, geld besparen met wassen