Volg ons via
 
 

Vliegen verjagen

Vliegen verjagen | enkele tips om vliegen te bestrijden om ze buiten de deur en op afstand van je afvalcontainer te houden.

In de zomer kunnen vliegen in huis een ware overlast veroorzaken. 

In deze tip vind je een verzameling van de tips die onze bezoekers in het afgelopen hebben geplaatst om vliegen te verjagen en bestrijden.

Vliegen uit de keuken houden 

Vliegen komen op afval af. Probeer daarom je keuken zo schoon en opgeruimd mogelijk te houden.

Vliegen houden niet van azijn. Als je na het koken een beetje azijn op de afkoelende kookplaat legt dan verjaag je de vliegen die normaal gesproken op de kookresten afkomen. 

Vliegen uit de woon- en slaapkamer weren 

Vliegen houden niet van laurier of lavendelbloemen. Als je in deze ruimtes een aantal van deze takjes ophangt, zullen er minder vliegen in de ruimtes komen. Wat ook helpt is een paar druppels lavendelolie op een badspons te doen en deze spons in de kamer te leggen waar je geen vliegen in wilt hebben. 

Vliegen houden niet van blauwtinten. Dit is een kleur waar ze niet op af zullen komen. Als je hier creatief mee omgaat kun je de vliegen buiten de deur houden. 

Vliegen hebben een bloedhekel aan de lucht van boerenwormkruid. Hang boeketten ervan bij de buitendeuren, maar dan wel aan de binnenkant. Zo blijven de vliegen graag buiten. 

Vliegen weren van vuinis 

Heb je last van vliegen bij je vuilnisbak, kliko, container of pedaalemmer, plak dan een mottebal in de deksel (Met dank aan Fleur). In deze tip vind je nog meer tips voor het voorkomen van maden in de afvalcontainer. 

De brute aanpak!

Als het bovenstaande niet helpt dan volgen hier nog een aantal minder diervriendelijke tips. De vliegenmepper! De elektrische vliegenmepper, voor degene die geen zwarte vlekken op de muur wil; Opzuigen met de stofzuiger. Gebruik hiervoor een verlengstuk op de slang en beweeg deze langzaam naar de vlieg toe. Als je het te snel doet dan heeft de vlieg het door en is die je te snel af. 

Zijn er toch vliegen binnengekomen en hebben ze vliegenpoep achtergelaten? Dan lees je in deze tip hoe je de vliegenpoep kunt verwijderen.

Als er sprake is van een ware vliegenplaag dan is het tijd om niet alleen de vliegen te weren, maar om ook eens naar de oorzaak van de vliegenplaag te zoeken. De kans is groot dat er ergens in of om je woning iets ligt te rotten. Dit kan bijvoorbeeld een dood dier zijn in het ventilatiekanaal of in de schoorsteen. Als je het niet kunt vinden en je houdt overlast van vliegen dan is het in zo'n geval verstandig om contact op te nemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
6 reactie(s)
Paul (Gast)
Geplaatst op 30-03-2017 om 13:12

Kees,

Je kozijnen insmeren met een ui. Blijven ze weg. 
Hoe ze binnenkomen ? Er zijn eitjes gelegd en komen uit.
Paul

Kees (Gast)
Geplaatst op 22-08-2016 om 17:08

Op kunststofkozijnen zit dagelijks een grote hoeveelheid vliegenpoep die moeilijk te verwijderen is. Het wordt veroorzaakt door de nabijheid van een landbouwbedrijf, dat is niet anders. Weet iemand een manier om kunststofkozijnen ergens mee te bewerken zodat de vliegen wegblijven?

aznag jossef (Gast)
Geplaatst op 07-08-2015 om 18:32

huis heb ik s'morgens afgesloten volledig ramen ook kom terug van werk staan er  op al mijn ramen vliegen hoe zijn ze dan binnen geraakt  ?

Odette Buelens (Gast)
Geplaatst op 20-10-2014 om 12:41

hoe verwijder je urinevlekken van dieren (poezen) uit glanzende natuursteen (in dit geval travertijn) - heb al van alles geprobeerd, maar niets werkt totnutoe.  Help ! 

patricia (Gast)
Geplaatst op 02-08-2014 om 14:12

Hoe voorkom ik dat de vliegen poep op mijn witte was doen?

Katootje (Gast)
Geplaatst op 23-08-2012 om 10:52

Nadat ik plasticzakjes met water heb opgehangen gingen er zelfs vliegen op de zakjes zitten !!

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 17-08-2004
Hits: 90233
Categorie: 
Ongedierte bestrijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
vliegen verjagen, vliegen bestrijden, vliegenplaag, overlast vliegen, fruitvliegjes, vliegen afvalbak, vliegen kliko, vliegen vuilnis, vliegen vuilcontainer, vliegenpoep verwijderen