Volg ons via
 

Vliegen verjagen

Vliegen verjagen | enkele tips om vliegen te bestrijden om ze buiten de deur en op afstand van je afvalcontainer te houden.

In de zomer kunnen vliegen in huis een ware overlast veroorzaken.

In deze tip vind je een verzameling van de tips die onze bezoekers in het afgelopen hebben geplaatst om vliegen te verjagen en bestrijden.

Vliegen uit de keuken houden

Vliegen komen op afval af. Probeer daarom je keuken zo schoon en opgeruimd mogelijk te houden.

Vliegen houden niet van azijn. Als je na het koken een beetje azijn op de afkoelende kookplaat legt dan verjaag je de vliegen die normaal gesproken op de kookresten afkomen.

Vliegen uit de woon- en slaapkamer weren

Vliegen houden niet van laurier of lavendelbloemen. Als je in deze ruimtes een aantal van deze takjes ophangt, zullen er minder vliegen in de ruimtes komen. Wat ook helpt is een paar druppels lavendelolie op een badspons te doen en deze spons in de kamer te leggen waar je geen vliegen in wilt hebben.

Vliegen houden niet van blauwtinten. Dit is een kleur waar ze niet op af zullen komen. Als je hier creatief mee omgaat kun je de vliegen buiten de deur houden.

Vliegen hebben een bloedhekel aan de lucht van boerenwormkruid. Hang boeketten ervan bij de buitendeuren, maar dan wel aan de binnenkant. Zo blijven de vliegen graag buiten.

Vliegen weren van vuinis

Heb je last van vliegen bij je vuilnisbak, kliko, container of pedaalemmer, plak dan een mottebal in de deksel (Met dank aan Fleur). In deze tip vind je nog meer tips voor het voorkomen van maden in de afvalcontainer.

De brute aanpak!

Als het bovenstaande niet helpt dan volgen hier nog een aantal minder diervriendelijke tips. De vliegenmepper! De elektrische vliegenmepper, voor degene die geen zwarte vlekken op de muur wil; Opzuigen met de stofzuiger. Gebruik hiervoor een verlengstuk op de slang en beweeg deze langzaam naar de vlieg toe. Als je het te snel doet dan heeft de vlieg het door en is die je te snel af.

Zijn er toch vliegen binnengekomen en hebben ze vliegenpoep achtergelaten? Dan lees je in deze tip hoe je de vliegenpoep kunt verwijderen.

Als er sprake is van een ware vliegenplaag dan is het tijd om niet alleen de vliegen te weren, maar om ook eens naar de oorzaak van de vliegenplaag te zoeken. De kans is groot dat er ergens in of om je woning iets ligt te rotten. Dit kan bijvoorbeeld een dood dier zijn in het ventilatiekanaal of in de schoorsteen. Als je het niet kunt vinden en je houdt overlast van vliegen dan is het in zo'n geval verstandig om contact op te nemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

7 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 17-08-2004
Hits: 107724
Categorie: 
Ongedierte bestrijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
vliegen verjagen, vliegen bestrijden, vliegenplaag, overlast vliegen, fruitvliegjes, vliegen afvalbak, vliegen kliko, vliegen vuilnis, vliegen vuilcontainer, vliegenpoep verwijderen