Volg ons via
 

Soepballetjes maken

Met dit recept maak je zelf de heerlijkste balletjes voor in de soep.

Het onderstaande recept voor het maken soepballetjes is voldoende voor 1 liter soep. Maak je meer soep zorg er dan voor dat je alle ingrediënten naar verhouding aanpast.

Ingrediënten

  • 50 gr. gehakt 
  • 1/2 Lepel paneermeel of beschuit (1/4)
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 1/4 ei

Bereidingswijze

  1. Kneed het gehakt, het ei en de fijngemaakte beschuit of paneermeel goed door elkaar. 
  2. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe* 
  3. Rol tussen twee handen kleine en regelmatige balletjes.
  4. Kook de ballletjes in de soep 10 minuten mee tot ze gaar zijn.

* Je kunt hier ook worcestersaus, sojasaus of maggi doorheen doen voor een andere smaak.

Voor fijne soepen kun je de balletjes het beste apart koken. 

Kijk hier om te leren hoe je je soepballetjes nog sneller draait.  

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

3 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 30-10-2010
Hits: 99104
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
soepballetjes maken, recept soepballetjes, soepballen, gehakt, paneermeel, nootmuskaat