Volg ons via
 
 

Leer vlekken verwijderen

Leer vlekken verwijderen | tip voor het verwijderen van watervlekken, zoutvlekken, donkere vlekken en schimmel en weervlekken van leer en lederen meubels.

Hier volgen een aantal tips om vlekken te verwijderen van leer. Dit geldt zowel voor leren kleding als voor lederen meubilair.

Watervlekken

Watervlekken op leer verwijder je door er een vochtige spons over te halen. Daarna het leer laten drogen.

Zoutvlekken

Verwijder zoutvlekken van leer door de vlek te deppen met een oplossing van 3 delen witte azijn en 1 deel water.

Donkere vlekken

Als je lichtgekleurde leren meubels of kleding met donkere vlekken erop hebt, probeer ze dan voorzichtig weg te krijgen met een dun papje van citroensap en cremetart. Dit is kaliumwaterstoftartraat en dit wordt met waterstofperoxide in een bepaalde verhouding als vlekkenmiddel gebruikt. Zachtjes inwrijven, daarna afnemen met een vochtige, zachte doek. Goed afnemen met schoon water en daarna op een van de bovengenoemde manieren schoonmaken.

Schimmel en weervlekken

Om schimmel van leer te halen, breng je een laagje vaseline aan. Zo'n 4 tot 5 uur laten intrekken en dan uitwrijven.

Met dank aan Marianneke

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
58 reactie(s)
lucienne (Gast)
Geplaatst op 26-05-2016 om 18:14

ik heb een sky leren gebroken witte rok heeft tegen een zwarte rok aan gehangen hoe krijg ik de vlekken uit de rok

Henk van Lambalgen (Gast)
Geplaatst op 21-12-2015 om 11:11

Hallo,


Ik zie dat leer vlekken omzeild worden door mensen terug te sturen naar de winkel maar dat gaat bij mij niet lukken daar ik echt zelf de schuldige ben.
Ik heb met een lichte beige, bijna witte broek op een nat leren zadel gezeten, nu zit er een grote kring op mijn kont. Broek naar de stomerij gebracht maar die kregen de vlek er niet uit. Hier iemand tips?

herremans remy (Gast)
Geplaatst op 19-10-2015 om 14:45

Hallo heb een donkerbruin lederen salon (red.: bankstel) zijn vetvlekken op de kussens ter hoogte van het hoofd weet iemand hoe ik die kan verwijderen is alleen waar het hoofd altijd tegen ligt hopelijk kan iemand mij helpen !

Anita Hofman (Gast)
Geplaatst op 11-10-2015 om 18:47

Hallo ik heb met een lederlook rok op een lichte lederen stoel gezeten,nu is de hele stoel zwart.hoe kan ik dat verwijderen

Hebben met een sopje geprobeerd maar dat lukt niet .
Graag u advies.
Met vriendelijke groet
Anita hofman

Jannie (Gast)
Geplaatst op 28-08-2015 om 10:21

Roos: de verzekering of je vriendin er op aanspreken. Zij heeft de schade veroorzzakt

Roos (Gast)
Geplaatst op 11-08-2015 om 18:34

Hoi allemaal,
Afgelopen vakantie ben ik super voorzichtig om gegaan met mijn nieuwe cowboybag helaas de vriendinnen waarmee ik ging niet. Nu heeft een vriendin met haar chloor haar lopen druppelen op mijn beige tas er zitten nu allemaal donkeren vlekken in. Iemand een tip om ze misschien iets minder donker te maken want helemaal weg kan denk ik niet....

E.wilhelmus (Gast)
Geplaatst op 24-02-2015 om 12:27

Ik heb altijd een deken in mijn witte leren bank liggen om bank te beschermen, na een tijdje heeft deze deken een rose kleur achtergelaten op de plaats waar ik altijd zit, heb al zoveel middelen geprobeerd maar de rose schijn blijft, heeft iemand de juiste tip voor me, hoe ik dit het best kan proberen weg te krijgen.?                                                                                                                                                                                                                                                                                      Gr.Emmy

Mirte (Gast)
Geplaatst op 24-11-2014 om 15:21

hoi,

er zit water op mijn leren horloge bandje, ik heb ben er met de föhn overheen gegaan alleen nu zit er behalve die watervlek nog een donkerdere vlek omheen kan dit door de warmte van de föhn komen of doordat het water zich heeft verspreid?

groetjes, Mirte

Meike (Gast)
Geplaatst op 16-09-2014 om 21:31

Ik heb net twee weken een nieuwe cowboysbag gekocht. Ik had daar een waterflesje in 

zitten em de dop zat niet goed vast nu is de tas helemaal donker geworden. Hoe krijg ik die vlek eruit?
Alvast heel erg bedankt!

S-je
Geplaatst op 11-09-2014 om 13:05

@Emmy, watervlekken zou je uit leer moeten kunnen krijgen door ze te behandelen met een mix van water en azijn.

andy (Gast)
Geplaatst op 11-09-2014 om 07:08

wat te doen als de was lang licht en echt weer vlekken door heen komt en schimel in de badkamer. hoe kan ik dat verwijderen want de schimmel is weg in de emmer 2 schepjes poeder en half liter schoonmaak azijn gedaan veel weg maar de zwarte weer zit er nog wel in hoe kan dit eruit.

Emmy (Gast)
Geplaatst op 08-09-2014 om 17:54

Ik heb een flesje water niet goed dicht gedraaid in mijn cowboysbagver zitten 

Nu grote donkere vlekkeen op mijn tas watvkan ik daar aan doen

Sara (Gast)
Geplaatst op 13-06-2014 om 17:21

Hallo!

Ik had een flesje met rozenbottellimonade ( ikweet niet of het uitmaakt wat voor limonade :-) in mijn cowboysbag zonder dat de dop goed dicht was. Gevolg: twee grote vlekken in mijn tas... :-( iemand enig idee hoe ik dat eruit krijg? Ik heb de tas nauwelijks een maand en heb al dingen geprobeerd zoals die billendoekjes en afwasmiddel.... 

Megan (Gast)
Geplaatst op 09-04-2014 om 20:55

Help ik had een pak je taksi in m'n cowboysbag gedaan en nu zit er een donkere vlek in m'n tas hoe krijg ik dit weg 

Willem Pijpers (Gast)
Geplaatst op 02-01-2014 om 19:29

Hallo lezers/lezeressen.


Uren door de regen gelopen met mijn bruine lederen rugzakje. Later bleek dat de riemen van de rugzak vervelende vlekken hebben gemaakt rond de schouders en oksels van mijn lichtgekleurde regenjack. Wie weet raad? Zou wasbenzine een oplossing  kunnen zijn?

Maartje (Gast)
Geplaatst op 13-12-2013 om 22:16

Hoe verwijder ik plekken katten-urine op een donkere leren bank? Er zitten nu donkere plekken op?

N.D.C (Gast)
Geplaatst op 19-11-2013 om 17:04

We kochten een 2de hands wagen met zwart lederen zetels en er zitten witte verfspatjes op,de eigenaar was een schilder.

Ik weet niet welke soort verf het is.
Iemand een idee hoe je dat eruit krijgt..?

Maaike (Gast)
Geplaatst op 28-08-2013 om 16:40

Ik had ooit een donkere spijkerbroek gedragen tegen een lichte cowboysbag die daardoor blauw kleurde. Deze blauwe kleuring heb ik van de leren tas afgekregen door hem af te nemen met baby billendoekjes (gewoon van de kruidvat). Dit maakt de tas even donkerder (nat), maar daarna verdwijnen de afgegeven vlekken als sneeuw voor de zon van het leer. Wellicht dat dit ook helpt met frisdrank! De vlekken van de billendoekjes drogen mooi droog op!

Jessica (Gast)
Geplaatst op 17-08-2013 om 16:47

Hallo,


ik heb een dure tas gekocht van leer.
Door de zon is de tas helemaal verkleurd.
De ene kant van de tas is nog de originele kleur, namelijk bruin en de andere kant van de tas lijkt wel groenig... wat kan ik hier aan doen??? Help please..

angela (Gast)
Geplaatst op 16-08-2013 om 17:00

ik heb een flesje water in mijn cowboysbag gedaan en hij zat niet goed dicht dus de helft is eruit gestroomd...

onderkant van de tas was helemaal nat en donker zowel van binnen als buiten.
maar, toen ik hem droeg over mijn schouder heeft hij helemaal oranjebruin (de kleur van de tas) afgegeven op mijn grijze trui... 
weet iemand hoe ik dit eruit krijg?

wilma mout (Gast)
Geplaatst op 11-08-2013 om 15:36

Ik heb een halve liter sinas in een flesje in een lederen cowboysbag gestopt en de dop niet goed op de les gedaan. De fles was voor 75%leeggelopen in de tas. Nu bijna een dag later zitten er nog vele donkere vlekken en kringen op zowel het leder als de stoffen binnenvoering. Hoe krijg ik die eruit?Help! Groetjes Wilma

Els Maes (Gast)
Geplaatst op 15-07-2013 om 20:57

Hallo,

Ik heb een grote flater gedaan vrees ik...  Toen ik de mouwen van mijn wit leren jasje een beetje wou afkuisen met een leder-reiniger (ze begonnen lichtjes vuil te worden van het dragen en ik wou er snel bij zijn) heb ik mijn jasje om zeep gedaan.  In plaats dat het vuil er af ging, leek het er meer en meer in te trekken en zo heb nu een grote vieze, lichtbruine vlek op mijn mouw.  Ik krijg ze er niet af.  Het lijkt wel alsof ze in het leer gedrongen is. Ik had het jasje vooraleer ik het begon te dragen nochtans eerst ingespoten om het te beschermen tegen water en vuil (op aanraden van de verkoopster).  Of had dit niet gemogen? Weten jullie hoe ik deze vlek er eventueel nog uit kan krijgen?  Of zou ik het jasje chemisch laten reinigen bij de droogkuis?

Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen!

Laurence (Gast)
Geplaatst op 20-06-2013 om 14:02

Mijn cowboysbag had na twee weken ook een enorme kring. Ik wist niet of het water of vet was (zonnebrand). 

Ik heb het vrijwel weggekregen door het eerst met een spons met water helemaal nat te maken. De kring werd daardoor vager. Toen heb ik voorzichtig gedept met azijn op een watje. De kring is nu nauwelijks nog zichtbaar. <div>Meteen een grondig ingespoten met kiwi water en vuiafstotend. 
</div>

S-je
Geplaatst op 14-05-2013 om 22:27

Daar is maar 1 oplossing voor: terug naar de winkel! Zo'n label mag niet afgeven, dus het valt onder de garantie. De winkel moet je een andere broek geven of het geld teruggeven.

Krispijn (Gast)
Geplaatst op 14-05-2013 om 21:00

Op een lichte (bijna witte) jeans zitten vlekken van het lederen label. Hoe krijg ik het eriit? Heb oxiaction geprobeerd en groene zeep, andere tips??

Bella (Gast)
Geplaatst op 27-04-2013 om 20:23

Zweet vlekken in mijn mooie beige ledere jasje?

Hoe maak ik dit schoon? of komt dit ooit nog goed?

Miriam
Geplaatst op 22-01-2013 om 07:38

Beste Sadaf,


Zie dit artikel. Dit betreft tips voor suède. Als het niet lukt, zou ik ermee naar de schoenmaker gaan.

Groetjes,
Miriam

Sadaf (Gast)
Geplaatst op 21-01-2013 om 22:32

Hallo, ik heb een dringend probleem. 

Mijn kat heeft op mijn lichte leren laars geplast. ik heb dit niet laten drogen en in mijn haast heb ik de vlek met een spons en wasmiddel schoongemaakt. dus heb ik mijn laars onder de verwarming gezet om te drogen maar ik zie nu al kleur veranderingen. dit gaat een grote vlek geven. hoe kan ik dit het beste oplossen? het is geen glad leer, het is meer suede achtig. licht beige kleur. 

Jasper (Gast)
Geplaatst op 20-12-2012 om 15:01

Ik heb gisteren mijn nieuwe blackstone schoenen gekregen maar er zit nu een donkere vlek in waarschijnlijk van 7up.. Ik baal enorm en wil echt een oplossing vinden want ze waren best prijzig

Murphy (Gast)
Geplaatst op 09-12-2012 om 22:38

Hoi, bij mij is er op mijn splinternieuwe taupe kleurige leren Liebeskind tas een vetvlekje gespat. Ik heb geprobeerd dit met een beetje handzeep te verwijderen maar het het alleen maar erger gemaakt. Heb nu een grote donkere vlek. Wat kan ik doen? Alvast bedankt.

Dianne Groote (Gast)
Geplaatst op 26-11-2012 om 22:22

Hoe krijg ik een HELE grote vetvlek (haar ) weg 

linda (Gast)
Geplaatst op 01-11-2012 om 16:26

Hallo, ik ben het weer het is nu ongeveer een maandgelden dat ik een berichtje achter liet over mijn cowboy bag. het is helemaal goed gekomen (: naar een 2 dagen drogen is het allemaal goed gekomen het beste kun je de vlek eerst nat maken en dan drogen. en goed fünen (feunen) is het er als goed uit ! Met vriendelijke groet linda !

M. Meijering (Gast)
Geplaatst op 11-10-2012 om 09:27

hoe haal je donkere vochtkringen uit lichte leren schoenen ?

Linda (Gast)
Geplaatst op 10-09-2012 om 16:37

Hee, 

helpt iemand mij aub ik heb direct antwooord nodig. ik heb een cowboysbag en ik had een flesje sisi erin zitten en die heeft gelekt nu zit er een grootte donkere vlek op hoe haal ik dit er zo snel mogenlijk af niet te moeilijk want mijn moeder weet dit niet. en dat wil ik ook zo houden graag wilt iemand me helpen AUB. !!!!!!!!!!
groetjes.....

S-je
Geplaatst op 04-09-2012 om 11:49

Zo'n label mag niet afgeven. Terug naar de winkel met die broek want dit is een garantie-verhaal. Ze moeten je je geld teruggeven.

Gieneke (Gast)
Geplaatst op 04-09-2012 om 09:38

Het leren label vol de achterkant van mijn spijkerbroek heeft afgegeven  ik heb nu allemaal bruine vlekken in mijn broek. Hoe kan ik deze vlekken verwijderen? 

Huisman (Gast)
Geplaatst op 10-06-2012 om 10:49

Wij hebben een bruine bank(Deze heeft bij aankoop een behandeling gehad tegen vlekken)Maar nu heeft hij tegen de muur gestaan (moet toch kunnen) Er is nu tegen de muur over de hele lenget v/d bank een bruine streep.
Hoe kunnen we dit verwijderen.

Zijn natuurlijk ook al tereug geweest naar de winkel.

Kathleen (Gast)
Geplaatst op 09-06-2012 om 22:32

Hallo,


hoe verwijder ik bier uit een lederen jasje?

Kathleen

bianca (Gast)
Geplaatst op 20-05-2012 om 16:40

ik heb perongeluk een open flesje vitaminewater in mijn cowboysbag (leer) gestopt en nu zit er een mega vlek in sinds vanochtend en het is nog steeds niet weg..

hoe haal ik dit weg?

Lien (Gast)
Geplaatst op 13-05-2012 om 11:20

Hoi iedereen

Toen ik gisteren mijn rode lederen vestje terug uit de kast haalde merkte ik dat er vliegenpoep zit over mijn hele vest.

 Wie weet hoe je vliegenpoep uit een rode lederen vest krijgt?

Lien

 

Y. De koning (Gast)
Geplaatst op 14-04-2012 om 23:03

Ik heb een olievlek op een lederen laars gekregen, 

Eerst met dreft schoongemaakt, en toen met 
Groene zeep. Niet gelukt.
wat nu?

lies (Gast)
Geplaatst op 26-02-2012 om 12:54

ik heb op de hoeken van de bankleuningen vetvlekken zitten.
van het gaan zitten en opstaan, hoe kan ik dat weg krijgen.
 heb het met leervet leer cleaner en gewoon sop
 geprobeerd. niets help, is er een manier om dit eraf te krijgen?

janneke honders (Gast)
Geplaatst op 27-10-2011 om 19:39

ik heb op mijn nappa leder stoel krassen zitten hoe krijg ik die weg

Aukje (Gast)
Geplaatst op 20-09-2011 om 22:00

Wat gebeurt er als je bleekmiddel (dikke bleek) op zwarte laarzen krijgt, en hoe krijg je die vlekken weer weg? Ik heb pas namelijk een dikke druppel op stoffen schoenen gekregen en die zijn helemaal verpest, vandaar dat ik dan misschien beter lederen schoenen kan dragen met t schoonmaken... Iemand een idee? aukje_stielstra@hotmail.com

jeanne (Gast)
Geplaatst op 12-09-2011 om 14:51

ik heb brilcream in mijn lederen bank, hoe kan
ik dat schoonmaken, bij voorbaat hartelijk dank.

anoniem (Gast)
Geplaatst op 09-09-2011 om 15:34

hoe behandel je sinaasappelvlekken op een leren bankstel?

Loubna (Gast)
Geplaatst op 05-09-2011 om 22:24

Hoi,

Ik heb een beige leren bank waar een zwarte vlek op zit waarvan ik helaas niet weet wat het is.(heb de vlek zelf niet veroorzaakt)

Ik heb het geprobeerd met een sponsje en afwasmiddel zachtjes in te wrijven, ook speciale leder cleaner geprobeert maar ik krijg het er helaas niet uit.

De vlek lijkt op iets van verf of schoensmeer of iets dergelijks.

Weet iemand iets? aub, de bank heeft me 7000 euro gekost, een rib uit me lijf en heb m nog maar 3 maanden!!!

Alvast bedankt!!

S-je
Geplaatst op 03-09-2011 om 12:54

In zo'n geval zou ik altijd teruggaan naar de winkel. Dit valt onder garantie!

Ze moeten je geld teruggeven of een nieuwe broek meegeven waar je het leertje vanaf haalt voordat je hem de eerste keer wast.

Ploes (Gast)
Geplaatst op 03-09-2011 om 10:22

Ik heb laatst een lichte spijkerbroek gekocht, waar een leertje op zat (waar het merk op staat) nu heeft dit leer afgegeven op de spijkerbroek (gele vlekken), heb de broek al een aantal keer gewassen met shout en zelf het leer verwijderd, maar helaas krijg ik de gele vlekken er niet uit.. Weet iemand een oplossing om de vlekken van het afgegeven leer uit mijn spijkerbroek te krijgen??

Saida (Gast)
Geplaatst op 23-08-2011 om 12:50

Mijn witte leren bankstel is wat grauwer geworden. Hoe krijg ik hem weer witter?

Kristien (Gast)
Geplaatst op 24-07-2011 om 23:26

Weet iemand hoe je nagellak remover plekken uit je lederen bankstel kan krijgen?? 

Mail me aub: krstnwijnants@gmail.com

Simone (Gast)
Geplaatst op 07-07-2011 om 16:22

heb vandaag een stoffen tas met leren merk gewassen. Het leer is helemaal uitgelopen. Hoe krijg ik die vlekken er weer uit, nu is de tas onbruikbaar!

mireille kemp (Gast)
Geplaatst op 11-05-2011 om 09:02

afgelopen zaterdag heb ik inkt van'n stempel op mijn suede rokje gekregen , heb al geprobeerd met vlekkenspray maar dat lukt niet , want kan ik nu nog doen ? nu zitten er harde plekken opgedroogde plekken op

Chris (Gast)
Geplaatst op 11-04-2011 om 16:54

Ik heb op mijn zwarte colbert foundation gemorst, ik heb er nu met een zwarte stift over heen gekrast maar het resultaat is nog niet naar wens. Weet iemand hoe ik mijn colbert weer egaal zwart kan krijgen?

dolores (Gast)
Geplaatst op 24-03-2011 om 19:07

hij is trouwens van leer

dolores (Gast)
Geplaatst op 24-03-2011 om 19:05

hallo ik had een papfles in mijn tas en die is gaan lekken weet iemand hoe ik dit kan oplossen heb die tas net 2 weken het is vandaag
gebeurt en hij is aan drogen helluppp

Miriam
Geplaatst op 05-01-2011 om 18:48

@Nancy, ik heb je vraag even verplaatst naar het forum. De reacties die er op komen, kun je hier lezen.

Nancy (Gast)
Geplaatst op 05-01-2011 om 15:45

Mijn zoontje heeft een voetbaltrainingstenue in de kleur blauw met witte letters. Nu zijn die letters helemaal grauw geworden. Weet iemand hoe ik die letters weer wit krijg zonder dat de blauwe kleur hier iets "van merkt" ?

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 07-11-2010
Hits: 272232
Categorie: 
Vlekken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
vlekken verwijderen van leer, leer vlekken, vlekken op leer, vlekken in leer, vlekken leer, vlekken verwijderen uit leer, schoonmaken leer, leder