Volg ons via
 

Algemeen advies bij vlekken

Vlekken | Algemeen advies voor het verwijderen van vlekken.

Enkele algemene tips voor het verwijderen van vlekken

Grijp onmiddellijk in en laat de vlek niet indrogen. Wrijf nooit over de vlek! Hierdoor wordt 'ie groter en dringt de vlek dieper in de stof. 

Om te beginnen moet je zoveel mogelijk van de substantie die de vlek veroorzaakt verwijderen door opzuigen en deppen, bijvoorbeeld met keukenpapier of papierenzakdoek. Zo spoedig mogelijk daarna kan je met lauw water met een beetje zeep of wasmiddel wonderen bereiken; niet wrijven, maar door deppen, met een handdoek of iets dergelijks als onderlegger. Wanneer de vlekken hierdoor niet verdwijnen, zijn er twee mogelijkheden: laat het werk aan de vakman (stomerij) over, of probeer zelf thuis tot een oplossing te komen. Voor dat laatste kun je de vlekkengids op deze site raadplegen. Voordat je gekleurde stoffen gaat behandelen altijd eerst even de vermelde middelen proberen op een onopvallende plaats (in de zoom, op het beleg aan de binnenkant). Dit om eventuele verkleuring tegen te gaan. 

Met dank aan M@ria

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

2 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 01-02-2010
Hits: 22882
Categorie: 
Vlekken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
vlek, vlekken, vlekkengids