Volg ons via
 
Categorie: Schoonmaken
Els (Gast) Els (Gast)
  • 22-08-2014

Waarom wordt mijn gas op glas kookplaat niet goed schoon?

Waarom wordt mijn gas op glas kookplaat niet goed schoon? Rond de pitten zitten veel vetspatten die er niet af gaan met cif of schuursponsje. Hoe moet ik dit oplossen? Keukenspray extra lang in laten werken, helpt ook niet.

Er zijn 5 antwoorden gegeven
5 antwoorden
Ans (Gast)
Geplaatst op 24-08-2014 om 19:14

Op zo'n glasplaat mag je helemaal geen schuurmiddelen of schuursponsjes gebruiken! De vastgebrande plekjes verwijder ik ook voorzichtig met zo'n krabber waar zo'n ouderwets scheermesje in zit; verder reinigen met HG keramische kookplaatreiniger.

martine (Gast)
Geplaatst op 24-08-2014 om 11:48

ik gebruik (produktnaam verwijderd door moderator vanwege vermoeden belang bij deze reclame voor Martine met dank aan hierna genoemde Google ;-)). insmeren met de kwast, folie er over, laten inwerken en spolen. werk ook goed voor de bbq. alleen (produktnaam verwijderd door moderator) producten kun je niet kopen in de winkel. ff googelen . super product

Riet (Gast)
Geplaatst op 23-08-2014 om 10:07

Dit is mijn ervaring: als het ingebrand vet is kun je een los ouderwets rechthoekig scheermesje gebruiken; zo plat mogelijk op het glas leggen en voorzichtig wegschrappen. Daarna met een weinig VitroClen (een zeer fijn schuurmiddel, speciaal voor glazen kookplaten) op de zachte kant van een schuursponsje, schoonpoetsen.

K'tje
Geplaatst op 22-08-2014 om 20:01

Ik heb een krabbertje (was ooit 1euro bij blokker) en daarmee kun je minder zichtbare resten eraf krabben,. daarna met een kookplaatreiniger schoonmaken

J Brouwers (Gast)
Geplaatst op 22-08-2014 om 18:55

probeer maar eens Dasty ontvetter van de Wibra,
het oudste vet en de smerigste vlekken vliegen eraf.
even inspuiten en 1 minuutje intrekken en je veegt alles brandschoon.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.